Boktips: When AA Doesn’t Work For You: Rational Steps to Quitting Alcohol

Boktips: When AA Doesn’t Work For You: Rational Steps to Quitting Alcohol – Albert Ellis

Även om den här boken snart har 30 år på nacken tycker jag att detta verkligen är en av de bättre böckerna om hur man befriar sig från sitt alkoholproblem. De tips, råd och metoder Dr. Albert Ellis beskriver i boken kan med fördel även användas på många andra typer av beroende.

Vad innebär det att vara i förnekelse om att man dricker för mycket och hur tar man sig vidare ur det? Hur börjar man tänka på hur man tänker och vad är stinkande tänkande (eng: stinking thinking). I boken anges och beskrivs metoder för att ifrågasätta sina felaktiga och skadliga tankar och ersätta dessa med mer nyttiga. Att byta sina irrationella tankar mot rationella tankar. Albert pratar även en del om hur man håller sig nykter och undviker återfall. Grunden för boken är KBT-varianten REBT (Rationell Emotiv BeteendeTerapi) som Albert utvecklade och presenterade för första gången redan 1955.


Klickar du på bilden kommer du till Amazons sida där du kan beställa den som Kindle ebok. 
Rekommenderas verkligen för den som är hyfsad på engelska och vill hitta verktyg och kunskap för sin eller andras nykterhet.


/ Joel Magnusson