Hej, jag är Joel

Som grund i min roll som beroendecoach har jag bl.a. utbildningar från Smart Recovery som ”Facilitator”, ”Inside out Facilitator” och ”Recovery host”, Mentor, Ohio, USA.

”Existential Well-being Counseling: A Person-centered Experiential Approach”, Katholieke Universiteit Leuven, Belgien.

Jag är även utbildad på universitetsnivå i pedagogik, organisationsteori och mycket mera. Jag är mycket van att träffa människor i olika coachningssituationer.

Jag har tidigare coachat universitetsstudenter och forskare för att starta företag och studenter att komma ut på arbetsmarknaden efter sina studier. Jag jobbar just nu även med att introducera SMART Recovery i Sverige.

Jag har en strikt vetenskaplig syn på saker och ting och så även på min roll som coach för beroende. Vetenskapen vinner alltid i längden och när det gäller beroende och tillfrisknande finns det oerhört bra metoder med hög vetenskaplig evidens. I mitt tycke är SMART Recovery som bygger på KBT varianten REBT, samt ACT och motiverande samtal, mycket god och effektiv. Det finns det mycket forskningsbevis för. Jag jobbar i princip uteslutande med verktyg från SMART Recovery´s fyra punktsprogram.

Det fina med det är att det finns en gryende verksamhet i Sverige med självhjälpsmöten med SMART Recovery på svenska du sedan kan vara med på. Här kan du direkt känna igen dig i metoder och verktyg och diskutera med andra hur de ser på saker och ting och löst olika problem. Du finner en gemenskap som vill lämna sitt beroende bakom sig. Vare sig det gäller substanser eller beteenden.

Kan du engelska (eller andra språk då det finns möten på exvis portugisiska, malaysiska m.fl.) finns det en uppsjö av möten online över hela världen du kan besöka. Och reser du till rätt regioner i världen hittar du även vanliga möten. SMART recovery har funnits i 26 år och finns nu spritt till mer än 23 länder.

Mitt arbete tillsammans med dig är att du skall kunna lägga ditt beroende på hyllan samtidigt som du kan hitta en ny gemenskap inom SMART recovery Sverige.

Med vänliga hälsningar

Joel Magnusson